Gislaved däck

gislaved däckGislaved däck – Historik och bra information

Gislaved är en tillverkare äv högkvalitativa, svenska däck som varit mycket populära både i Sverige och andra länder redan länge.

Historia
Företaget Gislaved, som senare skulle komma att bli Gislaved däck grundades år 1893 av två bröder vid namn Carl och Wilhelm Gislow i Gislaved i Småland. De började då tillverka gummistövlar samt galoscher, men så småningom började man även tillverka däck. Det första däcket som tillverkades var Sveriges allra första bildäck, som tillverkades av företaget redan år 1905.
På 1970-talet var företaget så stort att man byggde den största industribyggnaden i hela Norden för att tillverka däcken där.
Gislaved var då framför allt kända för sina bra vinterdäck, och de drev även utvecklingen av vinterdäck framåt på många vis. Bland annat var företaget det första som kunde tillverka vinterdäck utan så kallade HA oljor i slitbanan på däcket år 1997.
År 1992 såldes dock företaget till Continental och år 2001 lades tillverkningen av däcken i Sverige ned i Sverige.

Vad kännetecknar Gislaved däck?
De är snyggt designade, bekväma att använda, mycket högkvalitativa och pålitliga och passar väldigt bra i länder som har ett liknande klimat som Sverige. Otroligt många företag och konsumenter världen över väljer därför att köpa framför allt Gislaveds vinterdäck, även om också sommardäcken är populära. Idag säljs därför över 2,6 miljoner Gislaved däck varje år.

Var kan man få tag i däcken?

Eftersom däcken är så populära, har de flesta däckverkstäderna dem i sitt sortiment. Numera kan man dock även köpa dem via nätet, i de många nätbutiker som säljer däck online.