Fraktpriser hos däckåterförsäljare online

Näthandlarna inom däck och fälg skryter ofta med att de är billigare än den konventionella handeln och den lokala däckverkstaden. Så är också fallet allt som oftast, men en sak som man ofta glömmer att ta med i beräkningen när man skall handla däck online är fraktpriserna. Men den är väl samma hos alla butiker kanske du tänker nu – men så är inte fallet. För att bringa klarhet i detta så har vi kollat in de ledande däckåterförsäljarnas fraktpriser i Sverige och det visar sig att det kan skilja ganska många hundralappar. Se tabellen nedan!

Butik1 däck4 däck1 fälg 4 fälgar1 hjul4 hjul
Bythjul.com59 kr236 kr59 kr236 kr59 krFraktfritt!
Dackonline.se76 krFraktfritt!76 krFraktfritt!99 krFraktfritt!
Svenska Gummihuset195 kr245 kr195 kr245 kr195 kr245 kr
Däckvaruhuset MolwayFraktfritt!Fraktfritt!Fraktfritt!Fraktfritt!Fraktfritt!Fraktfritt!
ABS Wheels249 kr380 kr249 kr0 kr249 kr0 kr

Som du ser så vinner Däckvaruhuset Molway denna ”fraktpris-tävling” i stor stil då de erbjuder fraktfritt oavsett hur många däck, fälg eller hjul som man beställer. Men bara för att de har fraktfritt så är det inte säkert att totalpriset blir det lägsta hos Däckvaruhuset Molway så det gäller som alltid att vara en aktiv konsument och jämför, jämföra och åter jämföra – även när det gäller däck och fälg.

Rabattkod hos Bythjul.com

Behöver du nya sommardäck? Isåfall så har vi ett hett tips till dig. Följ länken nedan och använd rabattkoden sum30  i kassan när du handlar sommardäck hos Bythjul.com så får du 5 % rabatt på sommardäck. Erbjudandet gäller 2018-07-23 — 2018-08-05.

Länk till Bythjul.com

Rabattkod hos ABS Wheels

Passa på nu och handla hos ABS Wheels. Nu får du 400 kr rabatt på ABS fälgar och kompletta hjul. Gäller endast ABS fälgar. Ange följande kod i kassan 1q216

Länk till erbjudandet

Däckbutiker

däckbutikerFördelar med däckbutiker på nätet

När det ska köpas nya däck, är det en god ide att försöka köpa dem i däckbutiker på nätet, då dessa har många fördelar:

För det första är de betydligt billigare än de traditionella däckverkstäderna och butikerna på din ort. Detta beror på att det inte alls är lika dyrt att driva en nätbutik, då den behöver betydligt mindre personal, inte behöver butikslokaler och så vidare, än en vanlig butik. Detta syns även på priserna som du som kund får betala.

För det andra är det mycket smidigt att handla av däckbutiker på nätet, då du kan göra detta hemifrån, och slipper köra runt på stan, parkera, diskutera med personal, och annat som tar tid. Vid beställning skickas dessutom däcken direkt hem till dig, så du behöver inte ens gå hemifrån för att ta emot däcken om du inte vill det! (Man kan dock även be att få däcken skickade till en verkstad eller ett annat utlämningsställe om man vill det)

Sist men inte minst så får man genom att shoppa däck i däckbutiker på nätet tillgång till ett mycket större utbud än annars, då många nätbutiker lagerhåller väldigt många olika däck, inklusive däck från mycket kända märken, budgetdäck och så vidare.

Hur hittar man då online däckbutiker att handla av?

För detta är sökmotorerna, exempelvis Google, dina bästa vänner. Skriv helt enkelt in ”däckbutik”, ”däck på nätet” eller namnet på de däck du är ute efter i en sökmotor, så bör en hel del relevant information ploppa upp.

Några däckbutiker på nätet som vi dock kan rekommendera är dock bland annat:

Gummihuset.se som säljer massvis med kända märken som t.ex. Nokian, Hankook, Michelin med flera. De har även ofta många bra paket erbjudanden, som gör att du kan komma över däck ännu billigare. Mycket stort sortiment med över 80 000 olika produkter och snabba leveranser.

Däckonnet som sålt däck på nätet sedan år 2008. Har många olika typer av däck, från välkända tillverkare som GoodYear, Pirelli, Nokian och Michelin och riktigt bra priser.

Dackonline.se som ingår i en stor koncern som säljer däck online i massvis med olika länder. I Sverige har man tillhört skaran däckbutiker på nätet sedan år 1999. Mycket imponerande sortiment, kunnig personal och snabba leveranser. En butik som passar de flesta med andra ord, mycket beroende på deras långa erfarenhet och kunskap kring branschen och de olika produkterna som säljs.

Gislaved däck

gislaved däckGislaved däck – Historik och bra information

Gislaved är en tillverkare äv högkvalitativa, svenska däck som varit mycket populära både i Sverige och andra länder redan länge.

Historia
Företaget Gislaved, som senare skulle komma att bli Gislaved däck grundades år 1893 av två bröder vid namn Carl och Wilhelm Gislow i Gislaved i Småland. De började då tillverka gummistövlar samt galoscher, men så småningom började man även tillverka däck. Det första däcket som tillverkades var Sveriges allra första bildäck, som tillverkades av företaget redan år 1905.
På 1970-talet var företaget så stort att man byggde den största industribyggnaden i hela Norden för att tillverka däcken där.
Gislaved var då framför allt kända för sina bra vinterdäck, och de drev även utvecklingen av vinterdäck framåt på många vis. Bland annat var företaget det första som kunde tillverka vinterdäck utan så kallade HA oljor i slitbanan på däcket år 1997.
År 1992 såldes dock företaget till Continental och år 2001 lades tillverkningen av däcken i Sverige ned i Sverige.

Vad kännetecknar Gislaved däck?
De är snyggt designade, bekväma att använda, mycket högkvalitativa och pålitliga och passar väldigt bra i länder som har ett liknande klimat som Sverige. Otroligt många företag och konsumenter världen över väljer därför att köpa framför allt Gislaveds vinterdäck, även om också sommardäcken är populära. Idag säljs därför över 2,6 miljoner Gislaved däck varje år.

Var kan man få tag i däcken?

Eftersom däcken är så populära, har de flesta däckverkstäderna dem i sitt sortiment. Numera kan man dock även köpa dem via nätet, i de många nätbutiker som säljer däck online.

Dunlop däck

dunlop däckDunlop däck och deras tillverkare

Dunlop är en mycket känd däcktillverkare och Dunlop däck säljs idag världen över. Även i Sverige är däcken populära, trots att däcken inte är svensktillverkade, utan Dunlop är brittiskt.

Dunlops historia
Företaget grundades i Dublin år 1889 av John Boyd Dunlop, som kom att ge företaget dess namn, och då var verksamheten att tillverka däck till cyklar. Detta gick bra, och Dunlop blev redan då en internationell succe. År 1900 började man därför även tillverka däck till bilar, vilket ökade företagets framgångar ytterligare. Efter detta utökades därför verksamheten till att omfatta så väl flygplansdäck, kläder, skor, madrasser och mycket annat.

Idag ägs företaget av indiska Apollo Tyres, efter att ha blivit sålt flera gånger under senare år.
Dunlop däck är väldigt populära då Dunlop löpande använder sig av modern teknik för att förbättra en produkt som man har mycket lång (över 100 år!) erfarenhet av. Genom att köpa Dunlop däck får man därför en högkvalitativ och modern produkt, med gedigen tradition bakom sig.

Dunlop däck i Sverige
Dunlop däck säljs även i Sverige, hos de flesta däckhandlare och däckverkstäder. Dessutom har de flesta nätbutiker som säljer däck över nätet Dunlop däck i sitt sortiment.

Cooper däck

cooper däckInformation om Cooper däck som du bör känna till innan köp

Cooper däck tillhör de mest sålda däcken i hela världen, men i Sverige är de inte fullt så kända som i många andra länder, så därför tänkte vi här dela med oss av lite intressant information kring Cooper däck och företaget som tillverkar dem, för er som funderar på att skaffa dessa däck.

Om företaget Cooper Tire & Rubber Company

Företaget Cooper Tire & Rubber Company, som tillverkar däcken, grundades år 1926 och har idag sitt huvudkontor i Ohio i USA. Däcktillverkning är deras viktigaste verksamhet, och de tillverkar däck för så väl personbilar, lastbilar, truckar och motorcyklar. Man har totalt 60 anläggningar världen över, för tillverkning, forskning samt försäljning och distribution, så Cooper Tire & Rubber Company är verkligen ett globalt storföretag.

Cooper Tire & Rubber Company är den näst största däcktillverkaren i USA, efter Goodyear, och företaget sponsrar bland annat många stora motorsportstävlingar.
Idag har Cooper Tire & Rubber Company över 13 500 anställda och företaget själva beräknar att man fram till dags dato tillverkat mer än 430 miljoner Cooper däck.

Om Cooper däck

I förhållande till många andra mer kända däckmärken är Cooper däck mycket prisvärda i Sverige, men även i andra delar av Europa. Cooper däck bör dock ändå inte räknas som så kallade lågprisdäck av sämre kvalitet, då Cooper har ett mycket gott rykte internationellt, och klarat sig bra i många däcktester. Dessutom satsar företaget hårt på säkerhet och att hela tiden öka säkerheten. Så skaffar du Cooper däck, kommer du billigt undan, men det är ändå kvalitet du får!

Var kan man köpa Cooper däck?

Dessa däck finns hos de flesta välsorterade större däckförsäljare och verkstäder, men man kan även köpa dem i nätbutiker som säljer däck, vilket är bra för dig som vill komma lite billigare undan.

Nokian däck till bra priser online

nokian däckNokian däck är det absolut säkraste däck du kan hitta till din bil. Eftersom Nokian däck är utvecklade för skandinaviska förhållande kan du vara säker på att ditt Nokian däck presterar på topp varje kilometer. Utan ett par bra däck kan du inte stanna snabbt när det dyker upp ett moment av fara i färdriktningen. Ett Nokian däck är ett däck som klarar kraftiga ansträngningar. Ett kvalitets däck som Nokian däck varar även längre än andra däck då det är byggt med kvalitetsgummi.

När du ska köpa ett däck måste du se till att du har rätt däck på bilen. Däcket du investerar i skall vara tåligt för att kunna hantera väderförhållanden och speciellt vårt Skandinaviska klimat. Men att klara av väderförhållandet är inte det enda, du måste klara av snabba inbromsningar, accelerationer och snäva svängningar när som helst på din färd för att du skall kunna komma fram till din destination utan en krock inträffar på vägen.

Nokian däck är ritade, tillverkade och beprövade för Skandinaviskt klimat. I Sverige har vi de mest skiftande årstiderna som man kan hitta, på sommaren utsätts din bil för höga hastigheter, våt asfalt och halka vid morgondis. På vintern skall däcket klara av blankis och vattensamlingar från töande snö och framför allt den kalla temperaturen. Det är just på vintern som ditt däck spelar mest roll. Ifall du jämför Nokian däck med billigare dubblösa däck ifrån Asien eller Central Europa så har de inte en chans att de kan ge den responsen du behöver i ett isigt och rekordkallt väder. Många konkurrenter till Nokian har inte tillgång till den extrema kyla utan de tar en provtur i vårt klimat för att se om slutprodukten klarar av vår årstid. Nokian däck görs just för detta klimat vi har och eftersom de görs för det ändamål så är det väl värt investeringen.

Eftersom ett däck består av gummi vill man inte investera pengar i ett däck som består av minst sagt dåligt gummi. Därför har Nokian däck en blandning av enbart kvalitets gummi och det gör att gummit varar längre än andra däck. Nokian Hakkapelitta är en av Nokian däcks däckserier och denna serie är väldsberömd och har fått många utmärkelse för att vara ett av den absolut bästa dubbdäcken som finns på marknaden.

Nokian däck eller Nokian Tyres som de vill bli kallade internationellt rullade ut sitt första däck på marknaden redan 1925 då var det cykeldäck men efter 7 år började Nokian däck producera det som har blivit världsledande nämligen bildäck. Det första riktigt hållbara dubbdäcket i Skandinavien var just Nokian Hakkapelitta och det började Nokian producera redan 1936 och det hette då Snö- Hakapelitta. På den tiden fanns det bara vinterdäck enbart gjorda till lastbilar men Nokian överaskade världen med att tillverka det första vinterdäcket för personbil. Eftersom just Nokian var först har företaget haft lång tid på sig att förädla sin däckuppsättning gentemot nya konkurrenter och då vet du att du får ett kvalitetsdäck, rtt Nokian däck med andra ord.

Navkapslar

navkapslarKöpråd för navkapslar

Navkapslar är en av de mer synliga delarna på en bil, vilket gör att många ägnar en hel del tid åt att hitta just de rätta navkapslarna. Om man dock inte har så mycket erfarenhet av just navkapslar kan det vara svårt att veta vad man egentligen ska tänka på när man skaffar dem. Är det bara utseendet man ska tänka på när man skaffar navkapslar, eller finns det annat man ska ta hänsyn till med? Här kommer lite information gällande detta:

För det första är det så att navkapslar inte är väldigt nödvändiga, det går att klara sig utan dem också, utan de fyller snarast en estetisk funktion. En av de viktigaste sakerna när man väljer navkapslar är därför faktiskt just utseendet. Ska du köpa navkapslar är det med andra ord lika bra att du väljer sådana som du verkligen gillar utseendemässigt.

När det gäller vilka navkapslar som man kan ha på sin bil så är det även bra att veta att navkapslar inte är märkesspecifika. Man kan därför köpa navkapslar från vilken tillverkare man vill, bara storleken är passande. Därför anges måtten på navkapslar i tum, som betecknar storleken på kapselns diameter.

Innan du börjar leta efter navkapslar måste du därför ta reda på hur många tum du vill att navkapslarna ska ha.

Vidare kan navkapslar både vara heltäckande eller enbart täcka hjulmuttrar eller hjulskruvar, så innan du börjar leta efter navkapslar, titta på båda dessa varianter för att se vad du föredrar, vad som egentligen är snyggast råder det nämligen delade meningar om.

Vart köper man då navkapslar?

De finns att få tag på hos de flesta bildelsbutiker, så kika in hos en bildelsbutik om du vill ta en titt på olika varianter i verkligheten.
Det billigaste ställen att köpa navkapslar på är dock nätet, många nätbutiker säljer dem nämligen också, och på nätet är priserna betydligt bättre. Dessutom har nätbutiker ofta större sortiment, och det blir lättare att jämföra olika kapslar med varandra på ett smidigare sätt om man letar efter dem på nätet.

Köpa däck

köpa däckNär du ska köpa däck till din bil finns det mycket du måste tänka på. Det finns vissa faktorer som måste uppfyllas när du väl rullar ut ifrån däckverkstaden med din bil. Många gör misstaget med att nöja sig med ett billigt däck som vibrerar och skapar missljud inte bara när man köp på grusvägar utan även på den snabba motorvägen. Vi kommer i denna artikel gå igenom de delar du måste tänka på när du köper däck.

När man ska köpa däck så måste man sätta din bil i relation till däckets maxhastighet. Köpa rallydäck när man har en långsam bil är kanske inte det smartaste. Alla däck har en hastighetsgradering och dessa regleras efter din bils registrerade maxfart. Ifall din bil har en maxfart på 160 km/h så är det inte vist att köpa ett däck som är byggt för en maxfart på 230 km/h.

Däckets struktur är en av de viktigaste faktorerna när du ska köpa däck, ifall du köper en billigare däckuppsättning kan detta vara en period upp till 2 år där du får leva med missljud och obalans när du kör. De flesta av oss kör varje dag och har du då obalans med en ny däckuppsättning kan det medför mer irritation än det är värt. Du vill ju självklart ha den bästa komforten för pengarna. Ifall du har en liten bil med en liten motor kan det påverka din energiförbrukning nämnvärt. En större energiförbrukning medför att du får tanka oftare och däcket slits från sida till sida på grund av friktionen. Detta medför att du även får byta däck oftare och då är de hundralappar du sparat in på en billigare däckuppsättning ett beslut som du får ångra.

Satsa på välkända märken när du ska köpa däck speciellt under vintertid då vårt Skandinaviska klimat är extremt, inte många länder har den typ av väderlek som vi har och det resulterar i att ett vinterdäck utan dubb som är testat i ett varmare land inte alltid ger det grepp som du behöver på en hal isbana en stressig måndagsmorgon när du ska lämna av barnen på dagis och måste ha ett personalmöte inom en timme. Ifall det går lite för snabbt i svängarna och panikbromsningen inte möts av ett bra grepp kan det ha ödesdigra konsekvenser. Istället satsa på ett däck som är beprövat i Skandinavien och kör du mycket under vintern så köp ett däck med dubbar. Ett däck utan dubb kan inte mäta sig med dubbarna framförallt när det gäller Svenska vintrar där vädret kan skifta snabbt.

Undvik att köpa olika märken och undvik helst olika serier av däck när du byter på din bil. Ifall du väljer att bara byta ett par av dina däck byt dem i par. Dock är det rekommenderat att du köper fyra nya däck varje gång du byter däck, på det sättet blir det även lättare att reklamera eventuella brister på däcket ifall du hittar några i och med att du har alla fyra av varje märke.

Lycka till nästa gång du ska köpa däck.

Länktips – http://xn--kpa-dck-9wa1n.se/