Dunlop däck

dunlop däckDunlop däck och deras tillverkare

Dunlop är en mycket känd däcktillverkare och Dunlop däck säljs idag världen över. Även i Sverige är däcken populära, trots att däcken inte är svensktillverkade, utan Dunlop är brittiskt.

Dunlops historia
Företaget grundades i Dublin år 1889 av John Boyd Dunlop, som kom att ge företaget dess namn, och då var verksamheten att tillverka däck till cyklar. Detta gick bra, och Dunlop blev redan då en internationell succe. År 1900 började man därför även tillverka däck till bilar, vilket ökade företagets framgångar ytterligare. Efter detta utökades därför verksamheten till att omfatta så väl flygplansdäck, kläder, skor, madrasser och mycket annat.

Idag ägs företaget av indiska Apollo Tyres, efter att ha blivit sålt flera gånger under senare år.
Dunlop däck är väldigt populära då Dunlop löpande använder sig av modern teknik för att förbättra en produkt som man har mycket lång (över 100 år!) erfarenhet av. Genom att köpa Dunlop däck får man därför en högkvalitativ och modern produkt, med gedigen tradition bakom sig.

Dunlop däck i Sverige
Dunlop däck säljs även i Sverige, hos de flesta däckhandlare och däckverkstäder. Dessutom har de flesta nätbutiker som säljer däck över nätet Dunlop däck i sitt sortiment.