Duro däck

Duro däck – Populära lågprisdäck

Duro är ett populärt märke för så kallade lågprisdäck, dvs. ett däckmärke som är betydligt billigare än de mer kända däckmärkena. Duro däck har blivit ganska omtalade, eftersom många lockas av deras låga priser, men alla vet inte om dessa däck faktiskt är bra eller inte. Därför tänkte vi här reda ut en del saker om däck från märket Duro.

Fördelar med Duro däck

Den största fördelen med dessa däck är att de är mycket prisvärda, och kan köpas på många olika inköpsställen. De är med andra ord lätta att hitta, även i många nätbutiker och liknande, vilket är bra för den som kanske har långt till närmsta däckverkstad.
De har ett bra grepp på torra underlag, som asfalt.

Problem med Duro däck

När det är blött ute kan det vara svårt att få ett bra grepp på underlaget med Duro däck, detta är deras största nackdel. Detta beror på att däcken är hårdare än däck från många andra märken.
En annan nackdel kan vara att däcken är svåra att sätta på fälgarna. Detta är dock endast ett problem om du faktiskt gör detta själv, kommer du ändå att lämna in bilen på en verkstad för att få detta gjort, är detta inget du behöver tänka på.

Om företaget Duro

Företaget Duro Tire and Wheel grundades år 1945 och deras fabriker håller mycket hög klass. De tillverkar framför allt så kallade specialitetsdäck, till t.ex. ATV, golfbilar, gräsklippare och husvagnar och liknande. Dock bedriver de även bildäcksverksamhet, men detta är som sagt inte deras specialitet eller kärnverksamhet.

Några nätbutiker som säljer Duro däck

De flesta nätbutiker som säljer däck och har en lågprisinriktning har Duro däck i sitt sortiment.