Nokian däck till bra priser online

nokian däckNokian däck är det absolut säkraste däck du kan hitta till din bil. Eftersom Nokian däck är utvecklade för skandinaviska förhållande kan du vara säker på att ditt Nokian däck presterar på topp varje kilometer. Utan ett par bra däck kan du inte stanna snabbt när det dyker upp ett moment av fara i färdriktningen. Ett Nokian däck är ett däck som klarar kraftiga ansträngningar. Ett kvalitets däck som Nokian däck varar även längre än andra däck då det är byggt med kvalitetsgummi.

När du ska köpa ett däck måste du se till att du har rätt däck på bilen. Däcket du investerar i skall vara tåligt för att kunna hantera väderförhållanden och speciellt vårt Skandinaviska klimat. Men att klara av väderförhållandet är inte det enda, du måste klara av snabba inbromsningar, accelerationer och snäva svängningar när som helst på din färd för att du skall kunna komma fram till din destination utan en krock inträffar på vägen.

Nokian däck är ritade, tillverkade och beprövade för Skandinaviskt klimat. I Sverige har vi de mest skiftande årstiderna som man kan hitta, på sommaren utsätts din bil för höga hastigheter, våt asfalt och halka vid morgondis. På vintern skall däcket klara av blankis och vattensamlingar från töande snö och framför allt den kalla temperaturen. Det är just på vintern som ditt däck spelar mest roll. Ifall du jämför Nokian däck med billigare dubblösa däck ifrån Asien eller Central Europa så har de inte en chans att de kan ge den responsen du behöver i ett isigt och rekordkallt väder. Många konkurrenter till Nokian har inte tillgång till den extrema kyla utan de tar en provtur i vårt klimat för att se om slutprodukten klarar av vår årstid. Nokian däck görs just för detta klimat vi har och eftersom de görs för det ändamål så är det väl värt investeringen.

Eftersom ett däck består av gummi vill man inte investera pengar i ett däck som består av minst sagt dåligt gummi. Därför har Nokian däck en blandning av enbart kvalitets gummi och det gör att gummit varar längre än andra däck. Nokian Hakkapelitta är en av Nokian däcks däckserier och denna serie är väldsberömd och har fått många utmärkelse för att vara ett av den absolut bästa dubbdäcken som finns på marknaden.

Nokian däck eller Nokian Tyres som de vill bli kallade internationellt rullade ut sitt första däck på marknaden redan 1925 då var det cykeldäck men efter 7 år började Nokian däck producera det som har blivit världsledande nämligen bildäck. Det första riktigt hållbara dubbdäcket i Skandinavien var just Nokian Hakkapelitta och det började Nokian producera redan 1936 och det hette då Snö- Hakapelitta. På den tiden fanns det bara vinterdäck enbart gjorda till lastbilar men Nokian överaskade världen med att tillverka det första vinterdäcket för personbil. Eftersom just Nokian var först har företaget haft lång tid på sig att förädla sin däckuppsättning gentemot nya konkurrenter och då vet du att du får ett kvalitetsdäck, rtt Nokian däck med andra ord.