Lastbilsdäck

Inköpsställen för lastbilsdäck

Lastbilsdäck är däck som används på lastbilar, och som skiljer sig från vanliga bildäck på flera sätt, för att däcken ska vara bättre lämpade för just lastbilar.
Man brukar dela in de olika lastbilsdäck som finns på marknaden i tre olika grupper, nämligen styrdäck, drivdäck och trailerdäck. Styrdäcken sitter fram på lastbilen, medan de så kallade drivdäcken sätts bak, och trailerdäck används för eventuella släp.

Idag kan man köpa lastbilsdäck av ett flertal olika leverantörer, och om du är på jakt efter lastbilsdäck, är Internet ett bra sätt att hitta företag som kan hjälpa dig med nya däck till lastbilen.
Några kända leverantörer av alla typer av däck för lastbilar är bland annat:
Däck Online, som ägs av Delticom som jobbat som däckgrossist sedan år 1999, och med online försäljning av däck sedan år 2000. Idag bedriver de nätförsäljning av däck i 32 olika länder, inklusive i Sverige. Du kan välja att få däcken levererade direkt hem till dig, eller till en verkstad eller annan servicepartner, beroende på vad som passar dig bäst.

Du köper enkelt däck av dem genom att gå in på deras hemsida och fylla i information om vilka däck du behöver.
Däckteam, som säljer alla ledande varumärken för denna typ av däck, som t.ex. Bridgestone, Continental, Dunlop, Kumho och Semperit. Finns runt om i Sverige (gå in på deras hemsida för exakta adresser) och erbjuder även kunnig och bra rådgivning, för dig som inte är helt säker på dina behov.
Nordendäck, som sålt däck i Sverige sedan år 1999. Har även en nätbutik för vanliga däck till personbilar, men gäller det däck till lastbilar, behöver du ta kontakt med deras säljare. Har alla kända märken för däck och levererar snabbt.

Valla Däck, som också har snabba leveranser och mycket förmånliga priser. Har sålt däck sedan år 1982 och jobbar med alla kända varumärken och alla typer av däck. Kräver dock att du besöker dem på plats i Valla.

Begagnade lastbilsdäck

Om du kan tänka dig att köpa begagnade lastbilsdäck, finns det även en del nätbutiker som säljer detta. Du kan även emellanåt hitta begagnade däck för lastbilar via olika annonsmarknader, då en del företag och personer som inte längre behöver sina däck säljer dem vidare där.