Köpa däck

köpa däckNär du ska köpa däck till din bil finns det mycket du måste tänka på. Det finns vissa faktorer som måste uppfyllas när du väl rullar ut ifrån däckverkstaden med din bil. Många gör misstaget med att nöja sig med ett billigt däck som vibrerar och skapar missljud inte bara när man köp på grusvägar utan även på den snabba motorvägen. Vi kommer i denna artikel gå igenom de delar du måste tänka på när du köper däck.

När man ska köpa däck så måste man sätta din bil i relation till däckets maxhastighet. Köpa rallydäck när man har en långsam bil är kanske inte det smartaste. Alla däck har en hastighetsgradering och dessa regleras efter din bils registrerade maxfart. Ifall din bil har en maxfart på 160 km/h så är det inte vist att köpa ett däck som är byggt för en maxfart på 230 km/h.

Däckets struktur är en av de viktigaste faktorerna när du ska köpa däck, ifall du köper en billigare däckuppsättning kan detta vara en period upp till 2 år där du får leva med missljud och obalans när du kör. De flesta av oss kör varje dag och har du då obalans med en ny däckuppsättning kan det medför mer irritation än det är värt. Du vill ju självklart ha den bästa komforten för pengarna. Ifall du har en liten bil med en liten motor kan det påverka din energiförbrukning nämnvärt. En större energiförbrukning medför att du får tanka oftare och däcket slits från sida till sida på grund av friktionen. Detta medför att du även får byta däck oftare och då är de hundralappar du sparat in på en billigare däckuppsättning ett beslut som du får ångra.

Satsa på välkända märken när du ska köpa däck speciellt under vintertid då vårt Skandinaviska klimat är extremt, inte många länder har den typ av väderlek som vi har och det resulterar i att ett vinterdäck utan dubb som är testat i ett varmare land inte alltid ger det grepp som du behöver på en hal isbana en stressig måndagsmorgon när du ska lämna av barnen på dagis och måste ha ett personalmöte inom en timme. Ifall det går lite för snabbt i svängarna och panikbromsningen inte möts av ett bra grepp kan det ha ödesdigra konsekvenser. Istället satsa på ett däck som är beprövat i Skandinavien och kör du mycket under vintern så köp ett däck med dubbar. Ett däck utan dubb kan inte mäta sig med dubbarna framförallt när det gäller Svenska vintrar där vädret kan skifta snabbt.

Undvik att köpa olika märken och undvik helst olika serier av däck när du byter på din bil. Ifall du väljer att bara byta ett par av dina däck byt dem i par. Dock är det rekommenderat att du köper fyra nya däck varje gång du byter däck, på det sättet blir det även lättare att reklamera eventuella brister på däcket ifall du hittar några i och med att du har alla fyra av varje märke.

Lycka till nästa gång du ska köpa däck.

Länktips – http://xn--kpa-dck-9wa1n.se/